Izložba "Moj komadić zemlje"

Moj komadić zemlje

Kad je priroda suradnik – priče 14 poljoprivrednika iz Hrvatske

Izložba se sastoji od niza fotografskih portreta 14 poljoprivrednika koji žive i rade unutar zaštićenih područja Republike Hrvatske i upotpunjena je pratećom brošurom koja iznosi njihove izvorne citate na temu odnosa prema radu i zemlji koju obrađuju. Ovaj projekt osmišljen je sa ciljem isticanja značajne uloge malih poljoprivrednika u očuvanju prirode i tradicijskog znanja.

Svečano otvorenje održano je u utorak, 20. svibnja 2014., u 17:30 sati, u Centru za posjetitelje (Trg međimurske prirode 1), u Križovcu.

Izložba će se održati još na 14 lokacija diljem Hrvatske, u mjestima iz kojih potječu prikazani poljoprivrednici ili obližnjim većim gradovima te u Zagrebu kao završnoj lokaciji. Održavanje izložbe biti će organizirano u javnim, često posjećivanim prostorijama kako bi se ostvario direktan pristup javnosti te će na svakoj lokaciji trajati 3 tjedna.

Glavni izvor financiranja:Njemačka savezna zaklada za okoliš (Deutsche Bundesstiftung Umwelt)

Provoditelji projekta:DVL (Deutscher Verband für Landschaftspflege), Suske consulting, Državni zavod za zaštitu prirode.

Fotografije: Marko Vrdoljak

Intervjui:Marija Martinko

Posjet studenata IAAS-a 2014.

11.10.2014. posjetili su nas studenti u sklopu seminara  "Gorska Hrvatska, potencijal za ekološku poljoprivredu i održivi razvoj" IAAS Croatia Seminar '14


Vrijeme smo proveli u kratkom upoznavanju našeg eko gospodarstva te kušanju domaćih proizvoda.

Više informacija možete provjeriti na stranicama IAAS Croatia